Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Општо

ОБРАЌАЊE НА ЏОРЏ СОРОС НА СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ

[Jan 30 2018 ] Добровечер. За мене, давањето преглед на тековната состојба во светот во рамки на годишниот форум во Давос стана еден вид традиција. Планирав да одвојам половина час за мојата презентација и половина час за прашања, но мојот говор ќе трае близу цел час. Тоа го припишувам на сериозноста на проблемите со кои се соочуваме...

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

ПОДДРЖАНИ ДЕСЕТ ЗАЕДНИЧКИ ИНИЦИЈАТИВИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ОСНОВНИ УЧИЛИШТА ЗА ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАНИЕ

[Jan 29 2018 ] Во рамки на Концептот за инклузивни и транспарентни образовни политики, ФООМ објави повик за мали грантови за поддршка на иницијативи за инклузивно образование. Од пријавените 53 мали предлог-проекти/иницијативи, Управниот одбор на ФООМ избра 10 проекти/иницијативи во вкупен износ од 49.620,00 УСД кои граѓанските организации ќе ги спроведуваат во партнерство со/во училиштата од нивната локална средина.

Општо

ЏОРЏ СОРОС ГО ВРАЌА УДАРОТ НА ПОПУЛИСТИЧКИТЕ НЕПРИЈАТЕЛИ

Некогаш симбол на проширувањето на демократијата во Европа, фондацијата на милијардерот денес е мета на обновениот национализам

[Jan 25 2018 ] Славата не носи ништо друго освен неволја, го предупредил татко му Џорџ Сорос. Сокривајќи го еврејското потекло на своето семејство, Тивадар Сорос помогнал тие да се спасат од депортација од Унгарија во нацистичките кампови на смртта. Помладиот г-н Сорос, денес на возраст од 87 години, применил поинаков приод, прифаќајќи еминентност во јавниот живот како инвеститор - милијардер и подоцна како либерален филантроп. Но тоа има своја цена.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Најава за настани – ГЛЕДАМЕ НА ГЛАС

[Jan 22 2018 ] Најавуваме серија на настани кои ќе се случуваат од 22 Јануари до 30 Јануари на кои ќе анализираме повеќе области и теми со цел јакнење на влијанието на граѓанското општество во процесите на креирање на јавните политики.

Општо

ФОНДАЦИЈА ОТВОРЕНО ОПШТЕСТВО – МАКЕДОНИЈА ЈА ПОДДРЖУВА ИНИЦИЈАТИВАТА #СегаКажувам #TaniTregoj

[Jan 18 2018 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) ја поддржува иницијативата #СегаКажувам #TaniTregoj и ја поздравува идејата да се скрши молкот и да не се прифати како нормално сексуалното вознемирување и сексуалното насилство.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна