Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Општо

ФОНДАЦИЈАТА ОТВОРЕНО ОПШТЕСТВО - МАКЕДОНИЈА СО ПОДДРШКА ЗА НОВИНАРИТЕ КОИ ГО ОСТВАРУВААТ ПРАВОТО НА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ

[Mar 14 2018 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија заедно со 60-тина организации, новинари и поединци од Европа и пошироко даде поддршка за новинарите кои го остваруваат правото на слободен пристап до информации, изразувајќи притоа загриженост за настаните кои го опкружуваат шокантното убиство на новинарот Јан Куцијак.

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

БАРАЊЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ, ДЕПАРТИЗАЦИЈА И ИНТЕГРИТЕТ НА ЧЛЕНОВИТЕ НА ДРЖАВНАТА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА

Реакција на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата

[Mar 12 2018 ] Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата (Платформата) бара воспоставување професионално тело за антикорупција кое ефективно, независно и со висок интегритет ќе иницира и ќе ги спроведува законските надлежности и политиките за спречување на корупцијата во Република Македонија.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

БИЛТЕН НА ПРОЕКТОТ НА USAID ЗА ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО

[Mar 2 2018 ] Погледнете го второто издание на билтенот на проектот на USAID за Граѓанско учество.

Општо

ИСТРАГИТЕ ПРОТИВ ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОФИЦИЈАЛНО СЕ ЗАТВОРЕНИ

[Mar 2 2018 ] Сите истраги против граѓанските организации и фондации што почнаа во 2016 година, а се одвиваа и во голем дел од 2017 година се официјално затворени, соопшти министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

15 ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОТПИШАА ДОГОВОР СО ВЛАДАТА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРЕВЕНТИВНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ХИВ И ТУБЕРКОЛОЗА

[Mar 1 2018 ] Активностите утврдени во Програмата за заштита на населението од ХИВ инфекција, годинава ќе ги реализираат 15 граѓански организации кои аплицираа на јавниот повик на Министерството за здравство, кои за реализацијата ќе добијат 47 милиони денари.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна