Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017
пронајди
Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Најава за настани – ГЛЕДАМЕ НА ГЛАС

[Jan 22 2018 ] Најавуваме серија на настани кои ќе се случуваат од 22 Јануари до 30 Јануари на кои ќе анализираме повеќе области и теми со цел јакнење на влијанието на граѓанското општество во процесите на креирање на јавните политики.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

РАСТЕ ЕВРО - ОПТИМИЗМОТ, ЗАГРЖУВА ДОВЕРБАТА ВО ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА - ПРЕЗЕНТИРАНИ ДЕЛ ОД НА НАОДИТЕ ОД АНКЕТНО ИСТРАЖУВАЊЕ ЕВРОМЕТАР

[Dec 20 2017 ] Се повеќе граѓани сметаат дека членството на ЕУ би било добра работа. Анкетно испитување Еврометар покажува дека дури 63,8% од граѓаните сметаат дека влезот во ЕУ е позитивна работа, со што се бележи благ пораст, споредено со претходните три години.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

НСРЈА 2017-2022: ПРОПУШТЕНА МОЖНОСТ ИЛИ ЧЕКОР КОН ОСЛОБОДУВАЊЕ НА ЗАРОБЕНАТА ДРЖАВА?

Документ за политики

[Dec 2 2017 ] Целта на овој документ е да придонесе кон унапредување на квалитетот на реформата на јавната администрација преку конструктивна критика на Нацрт-стратегијата за реформа на јавната администрација 2017-2022.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ТРКАЛЕЗНА МАСА “ПРЕДИЗВИЦИ И ПРОБЛЕМИ НА ГРАЃАНИТЕ ПРИ КОРИСТЕЊЕТО НА УСЛУГИТЕ ОД ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА„

[Dec 1 2017 ] Само 18,1 проценти од граѓаните ја оцениле работата на јавната администрација како добра, а незначително повеќе односно 19,3 како брза во испорачување на своите услуги – покажа последното истражување ЕВРОМЕТАР кое Евротинк - центарот за европски стратегии, го изработува еднаш годишно

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РОКОТ ЗА ПОВИК ЗА 5 (ПЕТ) МЕНТОРИ НА ОРГАНИЗАЦИИ

[Jul 13 2017 ] Проектот “Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи на јавната админстрација од страна на граѓанските организации” има за цел да го унапреди учеството на граѓанскиот сектор во градење на јавното мислење, развој на политики и учество во процеси на одлучување на национално и локално ниво во делот Реформи на јавната администрација.

1  2  3  4  Следна  Последна